Harmonikarski orkester GŠ Lendava se je pod vodstvom učitelja Denisa Zvera odlično predstavil na državni reviji, ki je bila 6. aprila 2019 na Jesenicah. 
Vabljeni k branju članka o uspešnem nastopu in prijetnem druženju v rubriki: Preberi več...

 

 

Jutranja megla je zaznamovala soboto, ko je orkester GŠ Lendava krenil na pot na Gorenjsko. Pred nami je bil lep izlet na Jesenice, kjer je potekala celodnevna revija harmonikarskih orkestrov Slovenije. Potniki majhnega avtobusa so bili učenci od 4. do 8. razreda harmonike in štirje učitelji. V zasedbi sta bila tudi dva učenca tolkal ter solistka, naša “zlata” saksofonistka.

Umirjen tango Astorja Piazzolle in poskočni ritmi slovenskih popevk so bili na repertuarju. Pod strokovnim vodstvom dirigenta Denisa Zvera smo umirjeno pričakali nastop. Postanek na okusnem kosilu nam je dal dodaten zagon in dirigent nas je rutinirano popeljal na oder. Zvok orkestra je bil ubran in na obrazu učencev je bilo vidno zadovoljstvo ob muziciranju.

Niso pa skrivali še večjega navdušenja ob novici, da se na poti domov ustavimo v najnovejšem McDonald’su na počivališču pred Mariborom. Čestitke vsem članom orkestra, solistki Luciji Enyji Jordaki na s4aksofonu ter seveda našemu umetniškemu vodji Denisu Zveru, ki nas je še tretjič zapored tako dobro pripravil na revijo harmonikarskih orkestrov Slovenije, ki se odvija vsaki dve leti. Nova izkušnja za mlade harmonikarje in lep dan, obarvan v zvok nam tako ljube... harmonike.

Prispevek napisala: Tjaša Čerič, učiteljica harmonike