Mlade plesalke in plesalci GŠ Lendava so se pod mentorstvom učiteljice Vanesse Kreslin 20. marca 2019 v Gledališki in koncertni dvorani Lendava  kar dvakrat predstavili v baletni predstavi Labodje jezero. Baletne copate je obulo 65 baletk in trije baletniki ter v odlični koreografiji, ki jo je pripravila njihova učiteljica zaplesalo na glasbo P. I. Tschaikovskega. Pravljična zgodba začaranih deklet je v dveh več kot enournih predstavah očarala zelo številno občinstvo. Dan kasneje je bila v dopoldanskem času predstava na ogled tudi učencem osnovnih šol iz UE Lendava.
Vsem plesalkam in plesalcem ter učiteljici iskreno čestitamo!
Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji!

 

Baletni oddelek Glasbene šole Lendava se je v preteklih dneh intenzivno pripravljal na baletno predstavo Labodje jezero, ki se je odvila 20. in 21. marca v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Jutra, popoldnevi in sobote so bili v znamenju plesnih gibov, saj so se baletke in baletniki z mentorico Vanesso Kreslin posvetili izpopolnjevanju plesne koreografije za njihov nastop, v katerem so se predstavili staršem, vrstnikom in širši javnosti.

Nastopil je dan predstave; razkošni kostumi so oblečeni, lasje speti v figo, dekleta naličena. Sedaj so se na odru pojavile kot plesalke dvornega plesa, kjer jih bo uročil zloben čarovnik Rothbart. Tako se v naslednjem dejanju pred občinstvom pojavijo labodke, plešoče ob jezeru.

Med dejanji hitijo punce v garderobe, kjer zamenjajo kostume, sledi še ponovno ličenje in dekleta odbrzijo nazaj.

Na rusko ljudsko pripovedko o princesi Odette, ki jo zlobni čarovnik spremeni v laboda, so učenci zaplesali v koreografiji Vanesse Kreslin in kostumografiji Cecilije Kreslin. V treh dejanjih so se predstavili plesni ansambli od prvega do šestega razreda in ansambli vseh plesnih pripravnic. Med številnimi dekleti so zaplesali tudi trije fantje.

Napetost se je ob glasbi ruskega skladatelja, napisani med letoma 1875 – 1876 stopnjevala vse do tragičnega konca. Skozi predstavo so se v gracioznih gibih predstavile tudi baletne solistke.

Pripoved se je končala z umirajočo belo labodko Odette ter nato v zaključku nasmejanimi pokloni vseh nastopajočih. Skupaj z učiteljico so bili ob njenem prejemu cvetja na odru deležni glasnega aplavza.

Iskrene čestitke!

Prispevek pripravila učiteljica Tjaša Čerič.