GŠ Lendava je bila 11. in 12. aprila 2014 organizatorica posebej velikegadogodka – 11. revije godalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol.

14.04.2014

Pobudo za izvedbo revije v Lendavi je podalo vodstvo Zveze slovenskih glasbenih šol, ko si je pred pol leta ogledalo čudovito gledališko in koncertno dvorano ZKPL.

Na 11. revijo se je prijavilo 25 godalnih orkestrov iz slovenskih glasbenih šol. V dveh dneh je v sklopu štirih koncertov zaigralo blizu 700 mladih glasbenikov.

Programi in tudi zasedbe orkestrov so bili raznoliki. Nekateri so izvajali izključno klasiko, drugi pa so v svoj program vključili tudi modernejše skladbe prirejene za godalni orkester. Pri slednjih so se godalcem priključili tudi tolkalci.

Vse nastopajoče je družilo veliko veselje do glasbe in skupinskega muziciranja.Na reviji je bil prisoten tudi strokovni ocenjevalec g. mag. dirigiranja Nikolaj Žličar, ki je vodjam orkestrov podal oceno o njihovem nastopu.

Zaposleni v GŠ Lendava smo ob koncu revije bili zelo zadovoljni in ponosni, kajti g. Žličar in tudi številni prisotni ravnatelji glasbenih šol ter vodje orkestrov so izredno pohvalili organizacijo celotne revije.