Vsem učenkam in učencem GŠ Lendava ter njihovim staršem želimo lepe, sončne in brezskrbne počitnice!
V rubriki "Preberi več" vabljeni k branju članka, ki ga je pripravila učiteljica harmonike Tjaša Čerič.

Ob koncu šolskega leta…

Poletje je na široko odprlo svoja vrata in naši otroci so zakorakali v brezskrben svet počitnic. Ob uspešno zaključeni nižji glasbeni šoli smo se od nekaterih učencev poslovili na njihovem zaključnem koncertu in jim zaželeli vse dobro na nadaljnji učni poti. Učitelji z veseljem in radovedni čakamo novih obrazov s katerimi bomo delili učilnice v novem šolskem letu.

Vsi smo veseli sončnih in toplih dni ter nekaj oddiha, a vodstvo in kolektiv šole je z mislimi že v prihodnjem šolskem letu, še posebej v mesecu oktobru, ko bo slavila naša izobraževalna ustanova. Glasbena šola Lendava namreč praznuje 60 let delovanja in tako bo poletje v snovanju slavnostne prireditve, ki bo posvečena šoli.

Spomnili se bomo minulih šolskih let, predvsem zadnjih desetih in kaj jih je zaznamovalo. Toliko lepih doživetij, glasbenih in plesnih trenutkov. To bomo skušali obeležiti na slavnostnem koncertu in ob našem jubileju prirediti slavnostni glasbeno – plesni dogodek. Spomnili se bomo nekdanjih učencev, med katerimi so tudi tisti, ki so se popolnoma posvetili svoji poustvarjalni umetnosti in upali, da se še spomnijo svojih prvih glasbenih učnih ur.

S temi mislimi se glasbena šola za kratek čas poslavlja, a le zato da bo z novim elanom in navdihom svojim novim in nadaljnjim varovancem v prihajajočem šolskem letu še lepše obarvala svet glasbe in plesa.

Napisala: Tjaša Čerič, učiteljica harmonike